Maria Kalaniemi & Marianne Maans

Maria Kalaniemi & Marianne Maans

Duon konsertit tarjoavat yleisölleen kansanmusiikin helmiä ja soivia kultajyviä, esitettynä harmonikalla, laululla ja viululla. Konsertti sisältää sekä uutta että perinteistä kansanmusiikkia; kauniita, tunteikkaita ja mukaansatempaavia instrumentaalisävelmiä sekä tunnelmallisia kansanlauluja. Kuullaan myös muusikoiden omia sävellyksiä ja sovituksia ainutlaatuisina tulkintoina sekä kappaleita heidän soolo-ohjelmistoistaan.

”Tärkeintä musiikissamme ovat erilaiset tunnetilat, jotka kappaleet tuovat esiin. Armotonta svengiä, iloa ja leikkimielisyyttä sekä ‘oksat pois’-menoa ja herkkää tunteellisuutta. Laululla on tärkeä ja luonnollinen merkitys musiikissamme. Laulussa meitä kiinnostavat samalla lailla niin keskiaikaiset balladit, lyyriset ja sydäntä särkevät 1800-luvun rakkauslaulut kuin Olavi Virran ihanat tangotkin. Niissä kaikissa on tarinoita, jotka kertovat tunteista ja erilaisista kohtaamisista.”

Maria Kalaniemi ja Marianne Maans tapasivat Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla vuonna 1987 ja ystävyys on vienyt muusikoita konsertoimaan festivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Kolmenkymmenen vuoden ystävyys sekä elämänkokemus heijastuvat musiikkiin ja kuuluvat yhteissoitossa.

Maria Kalaniemi on kansainvälisesti tunnettu harmonikkataiteilija, jonka musiikki on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Kalaniemi on tehnyt mittavan työn koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista. Vuonna 2018 Kalaniemi palkittiin sekä Valtion Musiikkipalkinnolla että Ruotsin Kuninkaallisen Akatemian jäsenyydellä.

Marianne Maans on muusikko ja mentaalivalmentaja, jonka ohjelmistoon kuuluu m.m. kansanmusiikkia, viihdemusiikkia ja lastenmusiikkia. Hänellä on laaja tuntemus perinteisestä kansanmusiikista ja konsertit, hoivamusiikki, kurssit, työpajat sekä projektit kuuluvat Maansin toimenkuvaan. Vuonna 2017 hän oli yksi Svenska kulturfonden -säätiön kulttuuripalkinnonsaajista.