Lojo stadsorkester kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunkiorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1964. Orkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten huippukuorojen kanssa mm. Cantores Minores - poikakuoron ja Dominante - kuoron kanssa. Orkesteri esiintyy monissa eri kokoonpanoissa, siitä voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri. Myös erilaiset kirkkoteokset kuuluvat orkesterin ohjelmistoon.

Orkesteri on vieraillut mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, José Carreraksen orkesterina Hartwall Arenalla, Taikahuilun orkesterina Hartwall Arenalla, Kolmen Sopraanon orkesterina Turussa, Tampere-talolla ja Finlandia-talolla ja Queen-musikaalin orkesterina Hartwall Arenalla. Se on myös esiintynyt Placido Domingon orkesterina Hartwall Arenalla, Rolando Villazonin kanssa Musiikkitalossa Helsingissä sekä Il Divo - lauluyhtyeen kanssa HK-Areenalla ja Hartwall Arenalla. Lohjan kaupunginorkesterilla on myös ollut ilo saada esiintyä, maailman kuulun tenorin Andrea Bocellin kanssa Hartwall Arenalla vuonna 2017 ja 2019.

Lohjan kaupunginorkesteri esiintyy laajasti Etelä-Suomessa ja toimii alueorkesterina. Sen yhteistyökumppaneita ovat kuntien kulttuuritoimet, seurakunnat ja muut alueen kulttuuriyhdistykset. Orkesteri esiintyy säännöllisesti mm. Loviisan Sibelius-päivillä ja Sipoon äänet-Sibbo Toner - festivaalilla. Orkesteri tuottaa itsekin Lohja Soi -festivaalia elokuussa, jonka aikana se järjestää toista kymmentä konserttia suomalaisten huippusolistien ja muusikoiden kanssa.  Lohja Soi - festivaalilla on esillä eri musiikkityylien kirjo. Orkesterin muusikot ovat monipuolisia ja hallitsevat eri tyylit erinomaisesti.

Lohjan kaupunginorkesteri tuottaa ahkerasti omalla toiminta-alueellaan myös ikäihmisten ja lasten sekä nuorten kulttuuripalveluja. Lohjan kaupunginorkesteri on valittu yrittäjien toimista vuonna 2015 parhaaksi yhteistyökumppaniksi.  Samana vuonna Talouselämä-lehti teki tutkimuksen Suomen valtionosuusorkestereista ja niiden tehokkuudesta sekä taloudellisesta menestyksestä. Lohjan kaupunginorkesteri oli tehokkain ja tuloksellisin orkesteri, jossa oli vakinaista henkilökuntaa ja viidenneksi tuloksellisin verrattua kaikkiin VOS-orkestereihin Suomessa.