Christoffer Sundqvist

Christoffer Sundqvist (s. 1978) aloitti klarinetinsoiton opintonsa Pietarsaaren konservatoriossa Bernhard Nylundin oppilaana. Vuonna 2002 hän suoritti diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Anna-Maija Korsimaa. Sundqvist jatkoi opintojaan Baselin musiikkikorkeakoulussa professori Francois Bendan johdolla. Lisäksi hän on opiskellut kamarimusiikkia useiden merkittävien muusikoiden johdolla. Christoffer Sundqvist voitti jaetun ensipalkinnon Crusell-klarinettikilpailussa vuonna 2002 ja hänelle on myönnetty Pro Musica mitali.

Christoffer Sundqvist valittiin Radion sinfoniaorkesterin vuoden 2004 debytantiksi. Viime vuosina hän on soittanut lähes kaikkien suomalaisorkestereiden solistina. Ulkomaisista solistivierailuista mainittakoon BBC Symphony Orchestra, Göteborgin sinfoniaorkesteri, Viron kansallinen sinfoniaorkesteri, Nordwestdeutsche Philharmonie, Norrköpingin sinfoniaorkesteri sekä Sinfonieorchester Basel. Kapellimestareina ovat olleet mm. Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Sakari Oramo, Karl-Heinz Steffens, Eugene Tzigane ja Hannu Lintu. Sundqvist on vakituinen vieras eurooppalaisilla festivaaleilla. Hän on vieraillut mm. Varsovan Syksy festivaalilla , Kuhmon kamarimusiikkifestivaalilla , Fürstensaal Classix –festivaalilla Kemptenissä, Märzmusik –festivaalilla ja West Cork –kamarimusiikkifestivaalilla Irlannissa. 2016-17 kohokohtiin kuuluivat vierailut Amsterdamin Muziekgebouwssa, Luzernin sinfoniaorkesterin kanssa sekä MITO festivaali Milanossa ja Torinossa.Tulevana kautena Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä mm Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen, Niek de Grootin Herve Joulainin, Hugo Ticciatin, Oliver Triendlin, Angela Hewittin ja Thorleif Thedeenin kanssa.

Christoffer Sundqvist on kantaesittänyt Sebastian Fagerlundin, Olli Kortekankaan, Erkki-Sven Tüürin, Aulis Sallisen sekä Jukka Linkolan klarinettikonsertot. Kamarimusiikkiyhtyeidensä kanssa hän on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia teoksia mm. Pehr Henrik Nordgrenilta, Sampo Haapamäeltä, Magnus Lindbergiltä ja Atso Almilalta. Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä säveltäjä Sebastian Fagerlundin kanssa. Yhteistyön kantaesityshedelmiä ovat olleet klarinettikonserton lisäksi Trio vuodelta 2010 ja Sonaatti vuodelta 2011.
Sundqvist levyttää säännöllisesti BIS, Ondine, CPO sekä Alba –levymerkeille. Huomioitavia levytyksiä ovat Fagerlundin klarinettikonserton Emma-palkittu ja laajaa kansainvälistä huomiota saanut levytys Göteborgin Sinfoniaorkesterin kanssa BIS:lle, Peter Eötvösin ja Aulis Sallisen konserttojen levytys (Alba) sekä Plus Ensemblen Jukka Tiensuun musiikkia sisältävä EMMA –palkittu levy ALBA:lle. Vuodesta 2005 lähtien Sundqvist on ollut Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetisti. Christoffer Sundqvist opettaa klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä säännöllisesti mestarikursseilla.

2013- 2016 Sundqvist toimi Pietarsaari Sinfonietan taiteellisena johtajana. Yhdessä Sebastian Fagerlundin kanssa hän perusti 2013 Pietarsaareen RUSK- kamarimusiikkifestivaalin.

Christoffer Sundqvist