Aurora Marthens

 

Aurora Marthens on vuonna 1992 syntynyt espoolainen sopraano. Hän on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa ja Berliinissä Elisabeth Werresin johdolla. Yhdessä pianistiparinsa Elias Miettisen kanssa hän voitti ensimmäisen kansallisen duokilpailun Helsinki Lied 2015. Hän on myös Savonlinnan Oopperajuhlien Timo Mustakallio -kilpailun voittaja vuodelta 2017 ja hän sijoittui kolmannelle sijalle Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2019. Hän ylsi tunnetun kansainvälisen Glyndebourne Opera Cup- kilpailun semifinaaliin 2018.

Merkittäviä ensiesiintymisiä kotimaassa ja ulkomailla ovat olleet mm. Turun kaupunginorkesterin “Nuorten Solistien” konsertti sekä myös debyytti New Yorkissa, Carnegie Hallin Kurt Weill -salissa “Young Talents” -konsertissa keväällä 2014. Vuonna 2018 Marthens esiintyi Rossinin Stabat Mater -teoksessa Urkuyö ja Aaria festivaalilla Tapiola Sinfonietan ja Klaus Mäkelän johdolla. Samana vuonna hän lauloi Mozartin Requiemin Jyväskylä Sinfonian konsertissa Ville Matvejeffin johdolla. Debyyttiroolinsa hän teki myös keväällä 2018 Donizetin harvinaisuuksiin kuuluvassa “Rita”-oopperassa (ohjaus Juulia Tapola ja kapellimestarina Emilia Hoving). Produktio oli teoksen ensiesitys Suomessa. Kansainvälisesti  Aurora Marthens on hiljattain esiintynyt Madridissa Orquesta y Coro Nacionalin kanssa kapellimestari Miguel Hart-Bedoyan johdolla Griegin teoksessa “Peer Gynt” jossa hän lauloi Solveigin osan.

Tulevia tehtäviä ovat debyytti Berliinin Filharmonisen orkesterin kanssa helmikuussa 2020 Suor Genovieffan roolissa Puccinin oopperassa Suor Angelica (johtajanaan Kirill Petrenko ja Karajan Akatemian soittajat). Helsingissä Marthens laulaa Mozartin Exultate jubilaten huhtikuussa 2020 Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa (kapellimestarina Jane Glover) ja heinäkuussa hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla Bizet’n Carmenissa Micaëlan roolissa (kapellimestarina Stephan Zilias).

Aurora Marthens