Monica Groop
Monica Groop
Taiteellinen johtaja

OHJELMA 2018

PERJANTAI 10.8.2018 – Avajaiskonsertti
Solhälla klo 19

Ilta Romantiikan parissa

Unohtumaton ilta romanttisten ja osittain espanjalaistyylisten yksinlaulujen, duettojen ja kvartettojen parissa. Säveltäjäniminä Robert Schumann, Johannes Brahms, Emil Sjögren ja Wilhelm Stenhammar ja esiintyjinä ruotsalainen hovilaulajatar Hillevi Martinpelto, joka on aikamme menestyneimpiä Mozart-sopraanoja, pitkän kansainvälisen uran tehnyt mezzosopraano Monica Groop, Düsseldorfin oopperassa vaikuttava tenori Jussi Myllys sekä kuuluisa saksalainen baritoni ja liedlaulaja Andreas Schmidt. Flyygelin äärellä suomalaiset sukujuuret omaava ruotsalainen pianovirtuoosi Matti Hirvonen.

Artistit: Hillevi Martinpelto (sopraano), Monica Groop (mezzosopraano), Jussi Myllys (tenori), Andreas Schmidt (baritoni), Matti Hirvonen (piano)

Liput: 30€

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

LAUANTAI 11.8.2018
Skärgårdshemmet klo 11

“Neljän vuodenajan metsästys” – ruotsinkielinen interaktiivinen lastenkonsertti

Mestarisäveltäjä Vivaldi kamppailee suuren ongelman kanssa – hän ei onnistu säveltämään mestariteosta. Yleisön lapset pyydetään apuun. Nämä pienet musiikkiagentit auttavat säveltäjää löytämään sävellystyöhön vaadittavaa inspiraatiota. Tällä tavalla syntyy maailmankuulu teos ”Neljä vuodenaikaa. ”Neljän vuodenajan metsästys” on nokkahuilukvartetti Bravaden vauhdikas konserttikokonaisuus, jossa lapset ovat mukana viemässä tarinaa eteenpäin. Vuorovaikutus lasten kanssa rakentuu paljon aistmuksille makujen tuntemiselle, tarkkaan kuunteluun, näkemiseen ja tuntemiseen. Tämän kaiken kokemiseen tarvitaan vielä aimo annos mielikuvitusta! Näyttämöllä ovat läsnä myös merkittävät henkilöhahmot Mozart, Bach ja Sibelius. Nämä suuret nerot rohkaisevat kollegansa Vivaldia ja esittelevät samalla omia ansioitaan.

Käsikirjoitusja ohjaus: Malin Olkkola
Sovitukset: Hanna Kangasniemi
Konsertin kesto n. 30 min
Esityskieli: Ruotsi

Esitys sopii päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille
Liput: 10€ tai perhelippu 30€ (2 aikuista, 2 lasta)

––––––––––––––––––

LAUANTAI 11.8.2018
Tillmannin kalaravintola klo 13

Lounaskonsertti meren äärellä

Tämän vuoden mestarikurssin nuoret laulajat esittävät taitojaan yleisön nauttiessa lounasta Tillmannin kalaravintolan antimista merellisessä ympäristössä. Ulkomaalaiset taiteilijavieraamme baritoni Andreas Schmidt sekä sopraano ja hovilaulajatar Hillevi Martinpelto pitävät mestarikurssin ammattilaisiksi suuntautiville nuorille laulajille 6-11.8. Kurssin aikana paneudutaan ooppera-aarioihin, romansseihin ja saksalaiseen liediin. Kurssi järjestetään Porvoon Musiikkiopistossa ma-to klo. 10.30-14, ja se on avoin yleisölle.

Esiintyjät: Mestarinkurssin nuoret laulajat. Pianon ääressä: Gustav Djupsjöbacka

Liput: €30/sisältää lounaan

––––––––––––––––––

LAUANTAI 11.8.2018
Pyhän Olavin kappeli klo 19

Kesäillan barokkia

Kuulemme vanhojen barokkimestareiden Bachin, Händelin ja Telemannin rauhoittavaa ja inspiroivaa musiikkia tunnelmallisessa Pyhän Olavin kappelissa. Ohjelmassa Händelin kauniita sopraanoaarioita kokoelmasta ”Neun Deutsche Arien”, Bachin alttoaarioita taivaallisten nokkahuilujen säestyksellä ja bassokantaatin ”Der Friede sei mit dir”. Laulu- ja soitinstemmat punoutuvat yhteen meditatiiviseen kokonaisuuteen, joka saa meidät unohtamaan ajan ja tilan.

Artistit: Hillevi Martinpelto (sopraano), Monica Groop (altto), Andreas Schmidt (basso), Elina Mustonen (cembalo), Mikael Helasvuo (barokkihuilu), Jussi Seppänen (sello), Bravade (nokkahuilut)

Tämän konsertin ja myöhäisillan konsertin (klo 22) välissä on mahdollisuus syödä iltapalaa Hörbergsgårdenissa Jörren & Johannan kalapöydästä.

Liput: Normaalihinta 30€. Jos ostat liput kumpaankin konserttiin, klo 19 ja klo 22, saat ne 40€ yhteishintaan

––––––––––––––––––

LAUANTAI 11.8.2018
Pyhän Olavin kappeli klo 22

Yötaivaan sylissä” – tunnelmallinen myöhäisillan konsertti elokuun pimeässä yössä

Bravaden renessanssinokkahuilut soivat salaperäisesti luoden tummia sävyjä kesäyössä. Konsertti tarjoaa kuulijalle paitsi nokkahuilumusiikkia renessanssin ajalta nykypäivään, myös elämyksen täynnä musiikillisia jännitteitä. Konsertissa vuorottelevat rauha ja ristiriita, meditatiivisuus ja dissonanssit. Bravade luo erilaisia sointimaailmoita ja tilaa käyttäen kokonaisuuden, jossa hiljaisuus rikkoutuu odottamattomalla tavalla. Konsertin säveltäjänimiä ovat Tallis, Purcell, Bach, Ishii. Konsertissa kuullaan myös Bravadelle sävellettyä uutta suomalaista musiikkia Sebastian Fagerlundilta ja Olli Virtaperkolta.

Esiintyjät: Noikkahuilukvartetti Bravade - Sunniva Fagerlund, Pauliina Fred, Hanna Haapamäki, Hanna Kangasniemi

Liput: 20€ (Konsertissa ei ole väliaikaa ja se loppuu klo 23). Jos ostaa liput molempiin iltakonsertteihin saat alennusta yhteishintaan 40€.

Konserttien välissä on mahdollisuus nauttia Jörren & Johannan kalapöydän herkuista Hörgbergsgårdenissa.

––––––––––––––––––

SUNNUNTAI 12.8.2018
Solhälla klo 14

Faunin iltapäivä” – seurassanne Vuoden nuori taiteilija Erica Back & Co

Iltapäiväkonsertissamme yleisö saa mahdollisuuden tutustua Vuoden nuoreen taiteilijaan, mezzosopraano Erica Backiin, jonka ura on vahvassa nousussa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta ranskalaisen säveltäjän Claude Debussyn kuolemasta. Konsertissa kuulemme ranskalaista musiikkia mm. ”Trois Chansons de Bilitis” Erican ja Kirill Kozlovskin esittäminä. Mikael Helasvuo luo tunnelman maagisella huilullaan. Debussyn tärkein musiikkihistoriallinen edelläkävijä oli Gabriel Fauré ja saamme konsertissa kuulla muutamia hänen kauneimmista melodioistaan mm. ”Aprés un rêve” ja ”Berceuse” kamariensemblen esittämänä.

Esiintyjät: Erica Back (mezzosopraano), Kirill Kozlovski (piano), Mikael Helasvuo (huilu), Laura Vikman (viulu), Jussi Seppänen (sello).

Liput: 30€

 

––––––––––––––––––

SUNNUNTAI 12.8.2018 - Päätöskonsertti
Porvoon tuomiokirkko klo 19

Petite Messe Solennelle

Jubilatekuoro, joht. Eric-Olof Söderström

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta suuren mestarin Gioacchino Rossinin kuolemasta. Kirjeessään ”Hyvälle Jumalalle” Rossini kirjoittaa viimeisestä teoksestaan, joka syntyi 34 vuoden hiljaisuuden jälkeen, seuraavasti:

”Rakas Jumala – pieni messuni on valmis, tässä se on. Olenko kirjoittanut pyhää vai jumalalatonta musiikkia? Minähän synnyin opera buffaa varten, kuten tiedät. Hieman taitoa, hieman tunnetta, siinä kaikki. Ole siis armollinen ja suo minulle paikka Paratiisissa. G. Rossini – Passy 1863.”

Rossinin viimeinen työ on mestarillinen teos, jossa hän antaa todistuksen jalosta ja viimeistellystä tyylillisestä kypsyydestä, henkistyneestä ja meditatiivisesta ilmapiiristä, joka tuntuu syntyvän sovituksen tunteesta, mutta myös Jumalan kohtaamisen odotuksesta. Messun viimeisessä osassa ”Agnus Dei” hän paljastaa kaikkein syvimmät tunteensa ja jättäytyy Herransa huomaan…

Esiintyjät: Jubilatekuoro, Eric-Olof Söderström (kuoronjohto), Hillevi Martinpelto (sopraano), Monica Groop (altto), Tuomas Katajala (tenori), Andreas Schmidt (basso), Matti Hirvonen (piano), Reidar Tollander (urkuharmoni).

Konsertin kesto 1 h ja 30 min

Liput: 30€