Monica Groop
Monica Groop
Taiteellinen johtaja

OHJELMA 2017

PERJANTAI 11.8.2017– Avajaiskonsertti
Solhälla klo 19.00

”Illanvietto Aino Acktén seurassa”

Puolinäyttämöllinen ilta Aino Acktén seurassa. Kuulemme vokaali- ja kamarimusiikkia laulajattaren suuruuden ja Suomen kansallisen heräämisen ajoilta mm. Fredrik Paciuksen, Ernst Fabritiuksen, Oskar Merikannon. Erkki Melartinin ja Jean Sibeliuksen lauluja sekä tunnettuja ranskalaisia ooppera-aarioita.

Esiintyjät: Mari Palo (sopraano), Monica Groop (mezzosopraano ja juontaja), Niall Chorell (tenori), Jussi Merikanto (baritoni), Gustav Djupsjöbacka (piano), Kreeta-Maria Kentala (viulu) ja Pauliina Fred (huilu)

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

LAUANTAI 12.8.2017
Skärgårdshemmet klo 15.00

“Kahvi – ihanampaa kuin tuhat suukkoa!”

Iltapäivän kahvikonsertissa kuullaan J.S. Bachin humoristinen kahvikantaatti. Teos on satiirimainen kamariooppera sen aikaisesta kahvihysteriasta. Vanhalla Schlendrian - ressulla on huolia uppiniskaisen tyttärensä Lieschenin kanssa koska tämä kieltäytyy jyrkästi jättämästä kahviharrastuksensa sikseen. Mikä nyt neuvoksi...? Ongelmaan on keksittävä jokin ovela ratkaisu

Konsertissa kuulemme myös F.X. Richterin ja C.Ph.E. Bachin kamarimusiikkia.

Esiintyjät: Aapo Häkkinen (cembalo), Barocco Boreale (jouset), Pauliina Fred (huilu), Mari Palo (sopraano), Niall Chorell (tenori) ja Jussi Merikanto (baritoni)

––––––––––––––––––

LAUANTAI 12.8.2017
Pyhän Olavin kappeli klo 19.00

”Folkbarokkia side by side”

Ilta etenee tanssin merkeissä. Paljasjalkainen kaustislainen viulisti Kreeta-Maria Kentala johdattaa meidät kansanmusiikin kautta Bachin barokkimusiikkiin. Konsertissa kuulemme myös tansseja ja vokaalimusiikkia Henry Purcellin oopperoista.

Esiintyjät: Kreeta-Maria Kentala (viulu), Aapo Häkkinen (cembalo), Barocco Boreale (jouset), Pauliina Fred (huilu), Mari Palo (sopraano) ja Monica Groop (mezzosopraano)

––––––––––––––––––

SUNNUNTAI 13.8.2017 - Päätöskonsertti
Solhälla klo 15.00

”Kohtaamisia – Suomi ja suuret mestarit”

Konsertissa kuulemme varhaisimpien suomalaisten säveltäjien Bernhard Henrik Crusellin ja Erik Tulindbergin kamarimusiikkia, Beethovenin sonaatin pianolle As duurissa op. 110 sekä Haydnin ja Mozartin keskeistä laulutuotantoa.

Esiintyjät: Tuija Hakkila (fortepiano), Monica Groop (mezzosopraano), Pauliina Fred (huilu) ja Barocco Boreale (jouset)