Luke Terence Scott

 

Skottilainen baritoni Luke Terence Scott aloitti lauluopintonsa Royal Northern College of Musicissa (Manchester) ja jatkoi tämän jälkeen Lontoossa maisteriopinnoilla Guildhall School of Music and Dramassa. Hän on myös suorittanut Sibelius-Akatemiassa oopperakoulutuksen maisteritutkinnon. Hän on esiintynyt useilla eri lavoilla Skotlannissa, Yhdysvalloissa, Englannissa, Ranskassa ja Suomessa.

Scott debytoi kesällä 2023 Savonlinnan oopperajuhlilla Pârisin roolissa oopperassa ’Romeo ja Julia’. Hänen muihin rooleihinsa kuuluvat mm. Guglielmo (Così fan tutte), Sid (Albert Herring), David (L’amico Fritz), Ben (The Telephone), Harlekin (Ariadne auf Naxos), Frank-Fritz (Die tote Stadt), Demetrius (Kesäyön unelma), Count Almaviva (Figaron häät), Frank Trulove (The Rake’s Progress), Nardo (La Finta Giardiniera). Konserttiestradeilla hän on esiintynyt solistina Vantaan viihdeorkesterin, Helsingin kamariorkesterin, Sinfonia Lahti, Jyväskylä Sinfonian, Buxton International Festival ja London Symphony Orchestran Community Choir and Pushkin House kanssa. Hän on ollut finalistina kilpailuissa Havets Röst, Elizabeth Hardwood Prize, sekä semifinalistina Vincerò World & Premiere Opera laulukilpailussa.

Opinnoissa ja uralla häntä ovat tukeneet Bayreuther Festspiele stipendi, Hope Scott Trust, Suomen Kansallisoopperan säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Martin Wegeliuksen muistosäätiö, Selim Eskelinin säätiö, Oopperan Kummit, Scottish International Education Trust, Caird Trust ja Leverhulme Trust.

Luke Terence Scott.