Fanny Henn

 

Mezzosopraano Fanny Henn astui ensimmäisen kerran näyttämölle 14-vuotiaana Ilkka Kuusiston laulunäytelmässä ”Fjäriln Vingad” Svenska Teaternissa. Pian tämän jälkeen hän työskenteli laulajana konseptissa ”Ilveilijäperhe” Linnanmäellä Helsingissä. Sen jälkeen hän on esiintynyt mm. Oulun Kaupunginteatterissa musikaalissa My Fair Lady ja TapioTuomelan oopperassa Neljäntienristeys, sekä Åbo Svenska Teaternissa Mozartin Figaron häät kuorossa. Hänen viimeisimpiin rooleihin kuuluvat ’Ottone’ Monteverdin oopperassa Poppean kruunaus, ’The Grand Duchess’ Berkeleyn oopperassa A Dinner Engagement, ’Toinen nainen’ Mozartin Taikahuilussa, ’Madama La Rose’ ja ’Madama Rosa’ Rossinin La Gazzetta ja Donizettin Il Campanello oopperoissa, sekä ’Tyttö 2’ P.H. Nordgrenin teoksessa Musta munkki.

Konserttisolistina Henn on esiintynyt Suomalaisen Barokkiorkesterin ja Helsinki Metropolitan Orchestran kanssa Messias- ja Elias-oratorioissa. Hän on myös esiintynyt solistina Sinfoniaorkesteri Vivo- ja Suomen musiikkiteatteriensemblen ry:n kanssa Les Misérables- ja West Side Story musikaalikonsertissa. Vuonna 2023 hänet valittiin Päivi ja

Paavo Lipposen rahaston solistiksi. Henn valmistui keväällä 2024 maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta Monica Groopin johdolla.

Fanny Henn.